Välkommen till

Wirsbo Ridläger

Under sommaren arrangerar vi ridläger för dig mellan 9 och 18 år. Du tillbringar då en hel vecka hos oss på Wirsbo. Det blir en vecka fylld av ridning i dressyr, markarbete och hoppning. Du kommer även få uppleva att rida ute i skogen, bada med hästarna och så mycket mer. Vi har även kortare läger på höstlov, jullov och sportlov med liknade upplägg.

Läs mer på vår ridlägersida ridlager.se där du även bokar våra läger.

OBS! Våra läger är omåttligt populära och blir väldigt snabbt uppbokade.
För att ha bäst chans att boka din plats, följ oss i sociala medier och ange din e-postadress nedan så får du informationen först.

Undervisning

På Wirsbo Ridcenter är alla välkomna för att förbättra och utveckla sina ridkunskaper och samtidigt ha kul tillsammans med andra hästintresserade. Varje dag  rids två pass, ett pass på ridbanan/ridhus i två grupper med max fem-sex ryttare per grupp för att alla ska få så individuell träning som möjligt. Det andra passet rider alla tillsammans ut i skogen, badar med hästarna eller ett till pass på ridbanan i två grupper.

Vi vill att elever ska lära sig att behärska hästens alla gångarter och du har stora möjligheter att förbättra dig i hoppning och dressyr och även uppleva uteritter i våra härliga skogar.

Varje läger tar emot tio elever och de instrueras av utbildade ridlärare. Hos oss blir du tilldelad en ponny/häst som blir din egen som du disponerar under hela ridlägret.

I undervisningen ingår ridning både för- och eftermiddag, blandat med teori och andra aktiviteter. Det är cirka två till tre timmars ridning per dag. Du får både bada och simma med din ponny på vår ”baddag”, rida barbacka, tävla och delta i uppvisningen på avslutningsdagen m.m.

På anläggningen finns två fina sandbanor och ett stort ridhus.

All inclusive

Du tar bara med dig vissa egna personliga saker enligt den utrustningslista som du får efter anmälan. Det är vad vi kallar för All inclusive!

"Egen" ponny/häst

Hos oss blir du tilldelad en ”egen” ponny/häst som du får ha under hela ridlägret.

Årets roligaste läger

2-3 timmar ridning om dagen, ridning i skogen, bada med hästar, barbackaridning m.m.

Allt ingår

..när du åker på ridläger till Wirsbo Ridcenter.

Du tar bara med dig vissa egna personliga saker enligt den utrustningslista som du får efter anmälan. Det är vad vi kallar för All inclusive!

Du bor i den stora flygeln intill Wirsbo Herrgård tillsammans med dina kompisar. Där finns det sköna sängar för trötta ryttare. Huset är fullt modernt och anpassade för ridlägret, duschar och toaletter finns såklart i huset. Utanför finns den härliga herrgårdsparken där du kan njuta av solen och sommaren. Lägerledningen bor i ett av rummen, vilket gör att de finns tillgängliga dygnet runt.

Hos oss äter du mycket och gott, Wirsbo är känd för sin goda mat. Du får njuta av tre måltider/dag och naturligtvis mellanmål både för- och eftermiddag.

Fritid

Hos oss händer det alltid mycket. Förutom den vanliga undervisningen erbjuder vi långritt, barbackaridning, fem-kamp, brännboll, spökrunda, voltige, gymkhana och mycket mer som hör till ett riktigt ridläger. Du får möjlighet att uppleva en oförglömlig baddag då du bl.a. badar med din ponny. Här blir det aldrig långtråkigt, men ibland kanske det är skönt att bara ta det lugnt, ligga i stugan, fnittra med kompisar och käka lite godis.

I närheten av vår anläggning ligger en ICA butik som är öppet alla dagar.
Om vädret tillåter kommer du att kunna bada i sjön. Naturligtvis är det alltid någon av våra ledare med.

Intresserad?

Våra läger är omåttligt populära och blir väldigt snabbt uppbokade. Se till att boka din plats tidigt.
För att ha bäst chans att boka din plats, följ oss i sociala medier och ange din e-postadress nedan så får du informationen först.

Mer information och bokning sker på vår sida på ridlager.se

Afternoon Ride

75 minuters dressyrträning på välutbildad häst

med trevlig fikastund i ridhusets mysiga cafe efter ridpasset

Våra hästar

Här kan du läsa mer om våra fina hästar.

Dags att börja på ridskola?

Här hittar du all information om vår ridskola.

MISSA INTE ERBJUDANDEN
OCH NYHETER FRÅN OSS

Ge oss din e-postadress så får du våra bästa erbjudanden och senaste nyheter.